To jest przepis na pyszne ciasto czekoladowe. Wychodzi bardzo smaczne. POLECAM 馃槢
Sk艂adniki:
80 g mas艂a
100 g czekolady ( zale偶y od gustu )
1/2 szklanki mleka
2 jajka
150 g cukru
150 g m膮ki
1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
Spos贸b przygotowania:
1. Dno tortownicy wy艂o偶y膰 papierem do pieczenia, piekarnik nagrza膰 do 175 stopni.
2. Do rondelka wsypa膰 pokrojone mas艂o i po艂aman膮 czekolad臋. Podgrzewa膰 na minimalnym ogniu ca艂y czas mieszaj膮c, a偶 otrzymamy g艂adk膮 mas臋. Odstawi膰 z ognia i doda膰 mleko.
3.W misce ubi膰 jajka z cukrem na puszyst膮 mas臋. Do drugiej miski wsypa膰 m膮k臋 i proszek do pieczenia. Wymiesza膰 ubite jajka i m膮k臋 z proszkiem do pieczenia.
4.Ciasto wla膰 do tortownicy , wstawi膰 do piekarnika i piec przez oko艂o 40 minut.
Podanie: Po wystygni臋ciu ciasto podawa膰 najlepiej z kaw膮.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz